Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Contact  

De geschiedenis van de MV Warber

Op 3 januari 1990 is de eerste Warber in de vaart gekomen. Dit schip was een zogenaamde Denemarkenvaarder.  Het was een voor een beperkt zeevaartgebied omgebouwd binnenschip. Het schip voer grotendeels tussen Nederlandse, Belgische en Duitse binnenhavens en de Duitse Noordzee en Oostzeehavens alsmede Denemarken.

Deze; dit is de huidige Warber werd in augustus 2010 in China opgeleverd. Na oplevering heeft het schip in Vietnam geladen en heeft zij de Pacific via Hawaï naar het Panama Kanaal overgestoken. Zij is door het Panama Kanaal en via het Caribische gebied naar Philadelphia gevaren. Daar gelost en toen in Charleston geladen om de Atlantische Oceaan over te steken naar Liverpool. Vandaar is het schip ingezet in de Baltic, Noordzee en Middellandse Zee. Sinds februari 2012 vaart de Warber voornamelijk tussen Finland en Groot Brittannië, maar ook doet het schip andere havens in de Baltic aan.